Hypnoterapi

Känner du dig okunnig kring ämnet hypnoterapi? Du är inte ensam om det, hypnoterapi definieras på många olika sätt. Hypnos är ett väldigt starkt ord och vissa associerar det med att man är “helt borta” och att man inte har någon kontroll. Det stämmer inte, det är faktiskt precis tvärtom enligt vår mening. Här är vår förklaring: Du är i full fokus på just dina egna känslor och upplevelser. Ingen kan få dig till att känna något som inte är verkligt och ingen kan ändra på hur du känner eller tolkar dina känslor. I hypnosterapin finns inget rätt eller fel allt är baserat på dina känslor och upplevelser.

Hypnoterapi är en terapiform där man vägleds i ett transtillstånd. Det innebär att man stänger av all yttre påverkan. Istället är man fullt aktiv i det inre. Detta tillstånd är man i flera gånger per dag utan att märka det. Till exempel när man är på väg att somna eller när man är på väg att vakna. I tillståndet vet man inte riktigt om man är där eller inte, då sinnet är i trans mellan att vara klarvaken och på väg till att somna. Till exempel när man sitter vid skolbänken och känslan att ditt inre är någon annanstans. Ett annat exempel är när man varken hör, ser eller lägger märke till vad som händer i klassrummet. Detta transtillstånd är något man väljer att gå in i. Med en terapeuts vägledning kan du aktivt välja att komma in i tillståndet.

Vad är Hypnoterapi?

Hypnos =(ytterst av antik grekiska ὕπνος (hýpnos), ”sömn”) är ett transartat tillstånd mellan vakenhet och sömn, karaktäriserat av avslappning, fantasi, öppenhet för förslag och ett starkt fokus. 

Hypnoterapi är framförallt väldigt avslappnande och terapiformen rensar kroppen. Precis som massage får din hjärna renas från slaggprodukter såsom socker, tillsatser, cigarettrök och du får en ökad blodcirkulation. Vi jobbar med hypnoterapi i friskvårdande syfte. Vårt mål är att du ska få den bästa upplevelsen utifrån dina egna förväntningar. Vi botar inga psykiska sjukdomar. Känner man att man har sådana problem rekommenderar vi att man vänder sig till en läkare. Tillsammans jobbar vi med dina känslor som du vill ändra på och vi gör en regressionsterapi som innebär att vi går bakåt i tiden för att finna när känslan uppkom. Att skapa en förståelse för dina känslor och förlåta något eller någon om det behövs. Detta är för att frigöra dig från energin och känslorna som finns kopplade till en händelse eller person. Det finns många känslor som du kan få hjälp med genom hypnosterapi. Här är några exempel:

Det finns säkert en hel uppsjö till av känslor vi inte har nämnt. Det viktigaste är att du granskar dig själv och funderar över vad vill du känna istället? Tystnadsplikten är en självklarhet för oss. Boka in dig direkt till en hypnoterapi session och ge dig själv den upplevelsen. Tillsammans når vi Känslans Kraft.

Önskar du ytterligare information, tveka inte att höra av dig!  

Prislista

Hypnoterapi ca 2 timmar, 1200kr
 
Kroppsterapi ca 2 timmar, 1200kr
 
Parterapi ca 6 timmar, fördelat över 3 sessioner, 2800kr
 
Det kan krävas allt från 1-5 gånger för att få det resultat man vill ha. Vi jobbar med människor som vill förändras och vill skapa harmoni för sin egen skull.

Vad kan hypnoterapi hjälpa med?

 

Man kan få hjälp med hypnoterapi mot allt som har med en känsla och en upplevelse att göra. 

Både mot positiva och negativa känslor.

  • Vissa vill stärka sig i sina mål eller inför föredrag eller en tävling, mm.

  • Andra vill bli av med negativa känslor som skuldkänslor, ilska, sorg och besvikelser.

  • Andra behöver ändra sitt beteende, kost, röksug, börja motionera, beroenden, stress, fobier, mm. 

  • Vissa behöver stärka sitt självförtroende, få bekräftelse eller komma ur depressionen.

  • Vissa behöver bara tömma sin negativ energi och in med ny frisk energi.

  • Regressionsterapi är när man går till tidigare liv eller dimensioner. För att jobba med känslor som är djupare i hjärnan än våra vanliga övriga känslor.

Har du fysiska åkommor är de oftast kopplade till vårt känslocentrum då kroppen oftast går i försvar, skapar oro, stress som i sin tur kan leda till värk, eksem, tarmproblem, högt blodtryck, mm.

 

Har du sökt den traditionella vården, men inte fått den hjälp du önskade?

Då kan hypnoterapi vara något att testa mot ångest och stress. Man kommer behöva mer än en session innan man börjar känna av en skillnad. Olika trauman/problem behöver olika långt tid att behandlas beroende på personen. Hypnosterapi är ett samarbete mellan guiden och dig själv, vi finns här för att guida dig till roten av dina känslor. Därför väljer vissa att ta enskilda sessioner under en längre tid och andra mer intensivt. Detta beror helt på dig som person vilket du känner hade hjälp dig bäst. Vi rekommenderar att man bokar en session och ser hur det känns. Är det något du vill fortsätta med kan vi tillsammans kan vi göra skillnad! Hypnoterapi kan för vissa människor hjälpa med fysiska problem såsom spänningar och smärta i vissa kroppsdelar men även interna smärtor som IBS mage.

Inte bara för fobier och stress...

Det kan finnas saker som vi vill förändra med oss själva. T.ex. sluta röka, förbättra självförtroendet eller bli mer fokuserade. Hypnoterapi kan hjälpa med detta, genom att hitta roten till varför vi agerar som vi gör. Alla människor har negativa tankar, det är helt naturligt. Vi måste ha dem för att förstå när vi sätter oss i fara eller situationer vi har gått igenom förr som inte var trevliga. Det är helt enkelt en inbyggd varning för olika situationer som vi personligen inte trivs i. Däremot kan detta bli ett problem när det händer för mycket, när vi har byggt mer negativa tankar i vår hjärna än positiva. Det kan snabbt leda till fysiska problem som t.ex. ha svårt för att besöka butiker, arbetsplatsen eller vänners hem. Att ta sig ur negativa tankar helt själv när det har blivit för mycket är svårt.

Med hjälp av hypnosterapi kan du börja bygga positiva tankar runt liknande situationer och på så sätt lösa de automatiska tankarna som har byggts upp negativt. Bygga om tankarna till att bli mer positiva. Hypnosterapi använder sig av visualisering, fokusering, tro och engagemang för att hjälpa dig med situationer i livet som ger dig negativa tankar och förändrar dem med hjälp av guiden.     

Känslans Kraft finns här för dig, för att du ska kunna må bättre i din vardag.